Directorul CReDO admis în calitate de observator în cadrul Comisiei Parlamentare de anchetă

Directorul CReDO admis în calitate de observator în cadrul Comisiei Parlamentare de anchetăDirectorul CReDO admis în calitate de observator în cadrul Comisiei Parlamentare de anchetă

Liderii statului vor fi audiaţi de Comisia parlamentară care ancheteazătragedia din Pădurea Domnească. La audieri vor fi invitaţi Nicolae Timofti, Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu.

Primii vor fi audiaţi angajaţii Agenţiei "Moldsilva", inclusiv fostul director al instituţiei, Ion Lupu. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei de anchetă.

Totodată, comisia a expediat o scrisoare Centrului Naţional Anticorupţie pentru ca ofiţerii să verifice dacă există sau nu un conflict de interese în acest caz. Mai mult, deputaţii au acceptat ca directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, să participe la şedinţele comisiei, în calitate de observator.

Publika.md menţionează că din comisie fac parte nouă parlamentari. Dintre ei, patru sunt comunişti, trei au fost propuşi de PLDM şi câte un membru din partea democraţilor şi liberalilor. Comisia este condusă de deputatul comunist Anatolie Zagorodnîi.

Amintim că Sorin Paciu a fost omorât în timp ce participa la o vânătoare organizată pe 23 decembrie, în rezervaţia Pădurea Domnească din raionul Făleşti. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru omor din imprudenţă, iar principalul suspect este fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Gheorghe Creţu.

Sursa: Publika.md


Mass Media

http://www.credo.md/pageview?id=143

http://www.jurnal.md/ro/news/ex-comisarul-de-fale-ti-neaudiat-in-cazul-paciu-a-plecat-din-ara-1008697/

http://www.publika.md/directorul-sis--al-politiei-de-frontiera-si-fostul-procuror-general--chemati-sa-prezinte-informatii-despre-omorul-de-la-falesti_1237591.html

Share: