Rapoarte și studii

  Analize de politici

 

CReDO realizează în fiece an numeroase studii şi cercetări de politici. Toate au un caracter maxim de aplicabilitate.  Cercetările sunt aduse la cunoştinţa factorilor decizionali şi folosite pentru a îmbunătăţi politicele actuale. 


În anul 2010 CReDO a efectuat un număr semnificativ de studii sub formă de analize de politici. Beneficiarii direcţi ai studiilor au fost Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei. De exemplu, analizele demonstraţiilor şi protestelor din perioada 6-7 aprilie 2009 şi ale finanţării campaniei electorale în Moldova sunt considerate principalele studii de referinţă pentru persoanele implicate în procesul decizional.

Studiile de analiză asupra monitorizării implementării Legii cu privire la întrunirile publice au jucat un rol important în societate pentru prevenirea amendamentelor regresive. Aceste studii au informat societatea şi factorii de decizie despre progresele în implementarea legii şi despre defectele şi natura acestora, inclusiv despre acţiuni de dezvoltare a capacităţilor necesare pentru implementare.