Report on the progress and results of the competition for the selection of the concessionaire of assets IAC

Report on the progress and results of the competition for the selection of the concessionaire of assets IAC



Raport privind derularea si rezultatele concursului inchis de selectare a concesionarului activelor  Aeroportul International Chisinau, Ministerul Economiei

 

 

 

 

OZ din 04.09.2013

 

Consideram adoptarea hotaririi Guvernului nr. 5 din 29.05.2013 Cu prvire la aprobarea concesionarii activelor  Aeoportul International  Chisinau si a conditiilor concesionarii acestora,  ca fiind neconstitu pe motivul adoptarii de catre Curtea Constitutiona a hotaririi sale din 18. 05.2013. Guvernul actual a fost votat in Parlament pe 30.05.2013 si investit pe 31.05.2013, astfel in sedinta din 29.05.2013 Guvernul a exercitat interimatul. 

 

Curtea retine in acest sens: un Guvern demisionar continua sa adiministreze treburile publice in asteptarea unui nou  Guvern care sa fie plenipotentiar. Aceasta inseamna ca Guvernul demisionar exercita doar o parte limitata a puterii, e, adminitreaza si nu guverneaza Guvernul care administreaza treburile  publice nu poate sa-si asume initiative politice importante a fortiori in privinta unor chestiui care au provocat dificulttati inainte de demisia sa. Sunt excluse, in special, deciziile care ar putea uterior angaja durabil linia politica a vitorului Guvern.

 

 

Contributia CReDO pentru CNP

 

 

 

Share: