Opinion on whether to endorse the amendments and supplements to certain governmental decisions (modification of the structure and the limits of the General Inspection of Police)

Opinion on whether to endorse the amendments and supplements to certain governmental decisions (modification of the   structure and the limits of the General Inspection of Police)Opinia CReDO pentru CNP cu privire la cu privire la aprobarea modificarilor si completarilor ce se opereaza in unele hotariri ale Guvernului (modificarea structurii și efectivului limită ale Inspectoratului General de Poliție)

 

 

 

 

OZ a Cabinetului de Ministri din 27.02.2013

 

Subiectul 3. Cu privire la aprobarea modifiarilor si completarilor ce se opereaza in unele hotariri ale Guvernului, Dl D.Recean (modificarea structurii si efectivului limita ale Inspectoratului General de Politie).

 

Consideram ca urmatoarele aspecte sunt relevante:

 

-          Reiteram pozitia anterioara a  CNP din 26.09.2012 cu privire la reforma in politie in care depolitizarea si asiguarea independentei si autonomiei agentiilor politienesti este un deziderat al reformelor in politie.

 

-          In stabilirea efectivului-limita in cadrul Inspectoratului general de Politie, nu se specifica raportul angajatilor cu functii administrative, functii de management si angajatii implicati in realizarea nemijlocita a functiilor politienesti.

 

-          In structura Inspectoratului General de Politie observam o dublare a functiilor directiilor: Sectia relatii internationale si Directia cooperarea politieneasca internationala. Directia de audit intern din cadrul Inspectoratului poate fi mai eficient organizata in cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca o unitate civila responsabila pentru activitatea de audit pentru toate agentiile politienesti responsabile.

 

-          Persista neclaritatea privitor la realizarea institutionala si coraportul functiilor de investigatie: activitatea operativa de investigatie si activitatea de urarire.  

Share: