Apel public formarea unei majorități parlamentare și promovarea în Guvern a oamenilor integri

Apel public  formarea unei majorități parlamentare și promovarea în Guvern a oamenilor integri

 

 

Alianţa Anticorupţie solicită Legislativului formarea unei majorități parlamentare și promovarea în Guvern a oamenilor integri

 

Alianţa Anticorupţie a venit cu un apel către Parlament, Guvern, președintele țării și partidele parlamentare, de a demara de urgență negocierile, în vederea creării unei majorităţi stabile proeuropene în Legislativ.

 

De asemena, Alianța solicită ca principalele funcții în stat să nu fie partajate pe criterii politice, în defavoarea criteriilor profesionale, iar procesul de negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare şi numirea Guvernului trebuie să fie unul transparent, mai susține aceasta.

La fel, Alianța Anticorupție consideră că trebuie să fie înaintate cel puţin trei candidaturi, la principalele funcții în stat – precum cea de prim-ministru - în conformitate cu principiile practicilor democratice şi respectării drepturilor omului.

”Alianţa Anticorupţie consideră inadmisibilă accederea în funcţiile de demnitate publică a persoanelor compromise pentru neprofesionalism, lipsă de performanţă, cu invocate fapte de corupţie şi conexe, lipsite de integritate, sau persoane puse sub monitorizări şi investigaţii pentru fraudă din partea autorităţilor naţionale şi international”, se spune în apelul Alianței Anticorupție.

Mai mult, Alianța Anticorupție consideră că ”investirea unui Guvern trebuie să aibă loc cu mandat clar în realizarea reformelor demarate, continuitatea lor, precum şi stabilirea şi respectarea unor termeni strict prestabiliţi pentru fiecare etapă a reformei în fiecare domeniu”.

Totodată, Alianța Anticorupție vine cu o serie de priorități pe care trebuie să se axeze viitorul Guvern, iar acestea sunt: Redresarea situaţiei în sistemul financiar-bancar, implementarea Acordului de Asociere cu UE şi încheierea unui nou acord de împrumut cu FMI, adoptarea urgentă a pachetului de legi anticorupţie și onorarea obligaţiiunilor asumate faţă de partenerii externi.

Alianţa Anticorupţie este formată din peste 20 de ONG-uri, care militează pentru respectarea integrităţii în serviciul public, a prevenirii, diminuării şi eradicării corupţiei în sectorul public şi privat.

 

Mass Media

http://www.realitatea.md/alianta-anticoruptie-solicita-legislativului-formarea-unei-majoritati-parlamentare-si-promovarea-in-guvern-a-oamenilor-integri_23197.html

Share: