Noua expertiză

Noua expertiză

События 6 мая 2012г. на Болотной площади в Москве. Промежуточная оценка Международной экспертной комиссии[EN]
События 6 мая 2012г. на Болотной площади в Москве. Промежуточная оценка Международной экспертной комиссии[RO]
События 6 мая 2012г. на Болотной площади в Москве. Промежуточная оценка Международной экспертной комиссии[RU]
Noua expertiză "Bolotnoe Delo": nu au fost dezordini în masă susţin experţii internaţionali


Experții internaționali nu cred că în evenimentele din 06 mai 2012 există semne de "revolte".

Principalele concluzii ale Comisiei sunt conținute într-un raport care la 18 decembrie, în cemtrul "Memorial" din Moscova a fost prezentat de către autorii săi: Serghei Ostaf din Moldova, unul dintre autorii "Liniilor directoare cu privire la libertatea de întrunire pașnică ", ODIHR/OSCE și Oleg Martynenko din Ucraina, un colonel de poliție pensionat.

Evenimente 06 mai 2012 cu privire la Piața Bolotnaya din Moscova a devenit subiectul unei anchete internaționale independente. Ancheta în 2013 realizată de experți internaționali în domeniul libertății de întrunire pașnică și măsuri de reacţionare şi gestiune ale poliției. Acum, așa-numitul
"Bolotnoe Delo"  acuzațiile  au fost adus aproape la 30 de participanți la acțiunea de protest, unele cazuri sunt audiate în instanță.

Comisia internațională a fost format la inițiativa organizațiilor pentru drepturile omului, cum ar fi Human Rights Watch, Amnesty International, Federația Internațională pentru Drepturile Omului, Centrul Internațional pentru Protecție, Asociația Europeană a Avocaţilor pentru democrație și drepturile omului," Iniţiativa Civilă Internațională pentru OSCE " și altele. După ce au studiat mai mult de 200 de diferite documente și au vizionat aproximativ 50 de ore de video, experții au încercat să răspundă la întrebarea ce s-a întâmplat exact pe
Piața Bolotnaya la 6 mai 2012, în cazul în care ar fi existat revolte masive și care este responsabil de poliție și protestatari în conflict.

Raportul, în special, conţine:

"O prezentare cronologică a evenimentelor care au avut loc la 6 mai 2012 și cea din jurul Pieţei Bolotnaya, demonstrează că violență și încălcarea ordinii au fost cauzate în mare parte de acțiunile autorităților, în special ale poliției, atît înainte de eveniment, cît și în timpul desfăşurării sale."

"Pe baza analizei materialelor dispuse, e evident că evenimentele de la 6  mai în întregime nu pot fi clasificate ca un eveniment public cu criteriile definitorii ale "revoltelor" .

Prezentarea raportului a fost efectuată, de asemenea, de către Tatiana Lokshina de la Human Rights Watch și Damelia Aitkhozhina de la Amnesty International. Versiunea completa a raportului în limba rusă este disponibilă aici şi în anexa de mai jos în format pdf:

http://6maycommission.org.

Versiunea engleză e așteptată să fie postată în termen de două săptămâni la site-ul: 6maycommission.org


Radio Svoboda a condus direct  prezentare
a:


Share: