Anticorruption Alliance ask for forming a parliamentary majority and the promotion in the government of people of integrity

Anticorruption Alliance ask for forming  a parliamentary majority and  the  promotion in the government of people of integrity

 

Alianta Anticoruptie solicita Legislativului formarea unei majoritati parlamentare si promovarea în Guvern a oamenilor integri

 

Alianta Anticoruptie a venit cu un apel catre Parlament, Guvern, presedintele tarii si partidele parlamentare, de a demara de urgenta negocierile, in vederea crearii unei majoritati stabile proeuropene în Legislativ.

 

De asemena, Alianta solicita ca principalele functii in stat sa nu fie partajate pe criterii politice, in defavoarea criteriilor profesionale, iar procesul de negocieri privind formarea unei majoritati parlamentare si numirea Guvernului trebuie sa fie unul transparent, mai sustine aceasta.

La fel, Alianta Anticoruptie considera ca trebuie sa fie inaintate cel putin trei candidaturi, la principalele functii în stat – precum cea de prim-ministru - in conformitate cu principiile practicilor democratice si respectarii drepturilor omului.

”Alianta Anticoruptie considera inadmisibila accederea în functiile de demnitate publica a persoanelor compromise pentru neprofesionalism, lipsa de performanta, cu invocate fapte de corupte si conexe, lipsite de integritate, sau persoane puse sub monitorizari si investigatii pentru frauda din partea autoritatilor nationale si international”, se spune in apelul Aliantei Anticoruptie.

Mai mult, Alianta Anticoruptie considera ca ”investirea unui Guvern trebuie sa aiba loc cu mandat clar in realizarea reformelor demarate, continuitatea lor, precum si stabilirea si respectarea unor termeni strict prestabiliti pentru fiecare etapa a reformei in fiecare domeniu”.

Totodata, Alianta Anticoruptie vine cu o serie de prioritati pe care trebuie sa se axeze viitorul Guvern, iar acestea sunt: Redresarea situatiei in sistemul financiar-bancar, implementarea Acordului de Asociere cu UE si încheierea unui nou acord de imprumut cu FMI, adoptarea urgenta a pachetului de legi anticoruptie si onorarea obligatiiunilor asumate fata de partenerii externi.

Alianta Anticoruptie este formata din peste 20 de ONG-uri, care militeaza pentru respectarea integritatii in serviciul public, a prevenirii, diminuarii si eradicarii coruptiei in sectorul public si privat.

 

 

 

Mass Media

http://www.realitatea.md/alianta-anticoruptie-solicita-legislativului-formarea-unei-majoritati-parlamentare-si-promovarea-in-guvern-a-oamenilor-integri_23197.html

Share: